Vliegles kado geven

Een vliegles als verjaardagscadeau, eindexamen cadeau, ter ere van een jubileum of gewoon voor de lol. Het is allemaal mogelijk! Het boeken van een proefles verplicht u verder tot niets. Tijdens de proefles zal de instructeur u enkel laten sturen wanneer u dat zelf ziet zitten. Durft, kan of wilt u niet meer dan neemt de instructeur de besturing weer over. De proefles is geen examen maar enkel bedoeld om u of uw gasten in aanraken te brengen met de magische wereld van het vliegen. 


Wanneer kan ik vliegen

Wij vliegen 7 dagen per week van 9:00 tot 21:00. Ook daarbuiten is op afspraak mogelijk. Uiteraard zijn wij wel afhankelijk van het weer. Onze instructeurs en vliegtuigen kunnen in heel veel weersomstandigheden veilig vliegen echter bij een proefles moeten wij er ook rekening mee houden dat het voor u de moeite waard is.


Reserveringen en het weer

Het weer, je raakt er nooit over uitgepraat. Het weer speelt een grote rol in onze samenleving en voor de luchtvaart is een goede inschatting van het weer essentieel voor een goede vluchtuitvoering.


De luchtvaart maakt gebruik van weerberichten die speciaal voor de luchtvaart worden gemaakt. Dit kan van invloed zijn op de geboekte vlucht. Vaak is er de avond voorafgaand aan de vlucht al wel een idee over of een vlucht wel of niet door kan gaan, dit is echter niet altijd zo. Zo kan het ook zijn dat de weerberichten van de piloot wat afwijken van het gewone weerbericht. Als er af en toe regen wordt voorspelt kan het voor de piloot ook inhouden dat het zicht minder is dan voor uw vlucht gewenst is.


De piloot houdt ver van te voren deze speciale weerberichten al in de gaten. Mocht hij twijfels hebben of uw geboekte vlucht wel door kan gaan zal vliegles.info / EFTC B.V. contact met u opnemen. U heeft er niets aan als het weer (zichtwaarde) niet goed genoeg is, dit zou de pret voor u kunnen bederven. Daarom wordt ruim op tijd beslist over de vlucht. Er wordt dan direct een nieuwe afspraak ingepland.


Ook kan het voorkomen dat het weer op het laatste moment toch tegenzit, dit is iets wat wij natuurlijk ook niet in de hand hebben. De piloot is diegene die uiteindelijk beslist of hij wel of niet gaat vliegen met u. Mocht het op het laatste  moment niet kunnen zal er een nieuwe afspraak in worden gepland.

Zorg er daarom altijd voor dat u het juiste telefoonnummer achterlaat zodat wij u kunnen bereiken mocht het weer of andere zaken roet in het eten gooien.


Minimum leeftijd

Voor het doen van een proefles is er geen minimum vereiste leeftijd. Het is wel belangrijk dat je boven het dashboard uit komt. Wij vliegen op zicht en daarnaast wil je absoluut niets missen van het fantastische uitzicht. Wij hebben diverse kussens beschikbaar om je wat hogerop te helpen. Uiteraard ben je ook vrij zelf wat mee te nemen.


Maximum gewicht

Bij een vliegtuig zijn gewichten belangrijk. Niet alleen het gewicht maar ook of u voorin of achterin zit. Dit heeft te maken de maximale uitslagen van de roeren. Onze instructeurs berekenen voor iedere vlucht de gewichten en zwaartepunten. Zo weet u zeker dat het vliegtuig de vlucht veilig uit kan voeren. Wijkt u gewicht behoorlijk af van de standaard of bent u minder valide neem dan vooraf even contact op om de mogelijkheden door te spreken.


Familie en vrienden meenemen

U kunt zoveel familie en vrienden meenemen als u wilt. Neem bij hele grote groepen wel even contact op zodat er voldoende plaats is in het restaurant. Bij grote groepen is het mogelijk dat wij onze vliegtuigen voor het terras van het restaurant neerzetten zodat uw vrienden en familie alles kunnen volgen. U kunt tijdens de bestelprocedure aangegeven met hoeveel mensen u ongeveer denkt te komen dan kunnen wij hier alvast rekening mee houden.


Vliegbrevet halen

U kunt bij ons ook uw vliegbrevet halen. Van een privé vliegbrevet tot een commercieel vliegbrevet met alles erop en eraan. U kunt beginnen met een geheel vrijblijvende proefles. Bevalt dit dan hebben wij een speciale aanbieding. U ontvangt na de proefles Euro 100 korting op onze startpakketten. Ook onze startpakketten zijn geheel vrijblijvend. De uren die u vliegt worden afgetekend in een logboek zodat als u besluit uw vliegbrevet te gaan halen deze uren meetellen.


Veilig online kopen

U kunt via onze website vliegles.info veilig uw bestelling plaatsen. Uw gegevens worden enkel versleuteld via een beveiligde verbinding doorgegeven.


Veilig en goed verzekerd vliegen

Bij vliegles.info/EFTC B.V. vliegt u veilig en goed verzekerd. EFTC B.V. voldoet aan de strenge regels van EASA en Inspectie Leefomgeving en Transport. Al onze instructeurs zijn bevoegd om les te geven en worden regelmatig gecontroleerd. Onze vliegtuigen voldoen aan de eisen die gesteld worden voor lesvliegtuigen. En zoals dat hoort zijn onze vliegtuigen en inzittenden goed verzekerd!

Heeft u vragen over onze vergunningen en of verzekeringen neem dan contact op. Wij informeren u graag!