Het weer, je raakt er nooit over uitgepraat. Het weer speelt een grote rol in onze samenleving en voor de luchtvaart is een goede inschatting van het weer essentieel voor een goede vluchtuitvoering.


De luchtvaart maakt gebruik van weerberichten die speciaal voor de luchtvaart worden gemaakt. Dit kan van invloed zijn op de geboekte vlucht. Vaak is er de avond voorafgaand aan de vlucht al wel een idee over of een vlucht wel of niet door kan gaan, dit is echter niet altijd zo. Zo kan het ook zijn dat de weerberichten van de piloot wat afwijken van het gewone weerbericht. Als er af en toe regen wordt voorspelt kan het voor de piloot ook inhouden dat het zicht minder is dan voor uw vlucht gewenst is.


De piloot houdt ver van te voren deze speciale weerberichten al in de gaten. Mocht hij twijfels hebben of uw geboekte vlucht wel door kan gaan zal EFTC/vliegles.info contact met u opnemen. U heeft er niets aan als het weer (zichtwaarde) niet goed genoeg is, dit zou de pret voor u kunnen bederven. Daarom wordt ruim op tijd beslist over de vlucht. Er wordt dan direct een nieuwe afspraak ingepland.


Ook kan het voorkomen dat het weer op het laatste moment toch tegenzit, dit is iets wat wij natuurlijk ook niet in de hand hebben. De piloot is diegene die uiteindelijk beslist of hij wel of niet gaat vliegen met u. Mocht het op het laatste  moment niet kunnen zal er een nieuwe afspraak in worden gepland.

Zorg er daarom altijd voor dat u het juiste telefoonnummer achterlaat zodat wij u kunnen bereiken mocht het weer of andere zaken roet in het eten gooien.


Veel plezier en succes met uw proefles!

Het EFTC/Vliegles.info team